Werkwijze

Ontwerptraject

1. Na uw interesse start Van Doren Tuinontwerp met een oriënterend gesprek waarbij uw persoonlijke wensen worden geïnventariseerd en er van gedachte wordt gewisseld over de mogelijkheden die uw tuin biedt.

2. Daarna wordt de tuin ingemeten, waarbij veel aandacht is voor reeds aanwezige elementen die u wilt behouden.

3. In een vervolgafspraak wordt een voorlopig ontwerp gepresenteerd, waarbij aan de hand van referentiefoto’s en/of 3D ontwerpen het plan wordt verduidelijkt. Eventuele aanpassingen hierop zijn mogelijk; deze worden vervolgens verwerkt in een definitief ontwerp.

4. In het definitief ontwerp is de keuze van materialen aangegeven, is een beplantingsplan opgesteld en worden desgewenst verlichting en beregening opgenomen. Indien nodig worden er technische detailtekeningen bijgevoegd.

Gedurende het ontwerpproces is er veel ruimte voor uw persoonlijke inbreng!

Wat kost een ontwerptekening? Het maken van een tuinontwerp wordt uitgevoerd tegen een van te voren overeengekomen bedrag, zodat duidelijk is waar u aan toe bent. Dit bedrag wordt vastgelegd in een offerte waarbij wordt omschreven welke onderdelen van het ontwerpproces in het totaalbedrag zijn opgenomen. Voor het maken van een ontwerptekening staat geen standaard vast bedrag, omdat uw situatie persoonlijk is en daarom altijd een maatwerk plan wordt gemaakt.
Na ontvangst van uw opdracht wordt gestart met het maken van het voorlopig ontwerp, welke vervolgens binnen twee á drie weken aan u wordt voorgelegd.

Aanlegtraject

Nadat het ontwerp definitief is, kan Van Doren Tuinontwerp de begeleiding van het aanlegtraject verzorgen. U bepaalt zelf of u de tuin (deels) zelf aan wilt leggen, of wilt uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Van Doren Tuinontwerp heeft contacten met meerdere bedrijven, zodat altijd een bedrijf wordt geadviseerd dat uw werkzaamheden het beste kan uitvoeren. Van Doren Tuinontwerp verzorgd indien gewenst een werkomschrijving waarin alle materialen, plantsoorten, afmetingen en aantallen tot in detail zijn omschreven. Op basis van deze gegevens kan de uitvoerende partij een gespecificeerde offerte uitbrengen. Voor een duidelijk offertevergelijk kijken wij graag met u mee.
Ook als u de aanleg van de tuin in eigen beheer wilt uitvoeren, kan Van Doren Tuinontwerp u van advies voorzien. Tevens kunt u Van Doren Tuinontwerp benaderen voor de levering van materialen en beplanting.

Projectbegeleiding

Bij grotere projecten biedt Van Doren Tuinontwerp de mogelijkheid om het gehele project te coördineren; vanaf de voorbereiding tot aanbesteding en van de directievoering tot aan het moment van oplevering. Van Doren tuinontwerp zal u daarbij alle zorg(en) uit handen nemen. Voor het onderhoud kan vervolgens een beheerplan met jaarplanning worden opgesteld, zodat de gewenste kwaliteit nog jaren gehandhaafd blijft. Het doel van de projectbegeleiding is de opdrachtgever te ontzorgen en het gewenste eindresultaat te garanderen!

neem voor meer informatie contact met ons op

Klik hier
Website laten maken door Modual.