Voortuin HAS Den Bosch

In samenspraak met de gemeente ′s-Hertogenbosch heeft HAS Den Bosch de voortuin een flink stuk kunnen verbreden: door de bestaande gemeentelijke grasstrook erbij te betrekken is twee keer zoveel ruimte ontstaan!

Uitgangspunten voor de nieuwe voortuin van het schoolgebouw waren:
- Representatieve uitstraling
- Jaarrond iets te beleven
- Groene uitstraling, rekening houdend met architectuur van het gebouw
- Integreren van bestaande bomen en aanwezige vlaggenmasten
- Nieuwe secundaire entree creëren voor de boekwinkel

Een filmpje als wandeling door het ontwerp is via onderstaande link te bekijken:
3D visualisatie Hogeschool HAS Den Bosch

Gekozen is voor een strak en modern ontwerp waarin gespeeld is met hoogtes. Dit is bereikt door strakke blokhagen in twee verschillende hoogtes aan te planten in het verlengde van de raampartijen. Vakbeplanting van verschillende groepen bloeiende (bodembedekkende) vaste planten zorgen samen met bollen in het voorjaar voor kleur in de tuin.
In de cortenstalen profielen is verlichting verwerkt. Het licht van de LED-strips is indirect, wat ervoor zorgt dat je niet rechtstreeks in de lichtbron kijkt. Dit geeft in het donker een sfeervolle uitstraling aan het geheel.

Terug naar overzicht

neem voor meer informatie contact met ons op

Klik hier
Website laten maken door Modual.